Nou Observatori ESG del sector del ciment

La Responsabilitat Social Empresarial (RSE) és un element estratègic i transversal de la nostra indústria. La Fundació Laboral del Ciment i el Medi Ambient (Fundació CEMA) va posar en marxa, durant el 2023, el nou Observatori ESG (dels aspectes Ambientals, Socials i de Governança, per les seves sigles en anglès) del sector cimenter, en col·laboració amb Forética, organització referent en sostenibilitat i responsabilitat social empresarial. L’observatori digital substitueix els estudis periòdics sobre la Responsabilitat Social Empresarial (RSE), que es realitzaven cada dos anys.

El primer estudi sobre la RSE en el sector cimenter va servir per conèixer el grau d’integració de polítiques i activitats de RSE. La segona edició es va centrar en la biodiversitat, com a part intrínseca de la sostenibilitat en el sector del ciment. Al llarg de la tercera edició es va afermar el paper de l’estudi com a Observatori de la RSE de la indústria del ciment, i durant el quart estudi es van valorar les actuacions d’acció social desenvolupades durant la pandèmia, i aspectes lligats a la igualtat i la diversitat.

Des del 2023, i tenint en compte el context canviant de la sostenibilitat i la seva creixent importància, l’estudi sobre la RSE s’ha transformat en un nou Observatori ESG digital. Aquest canvi és rellevant no només en la forma, sinó també en el fons, ja que recull una concepció molt més estratègica de la sostenibilitat, reforçant el vincle indissoluble amb la gestió empresarial i la creació de valor compartit.


Aposta per l’ocupació de qualitat, la protecció mediambiental i la seguretat laboral

Nota: Dades corresponents al 2023. Les dades marcades amb (*) corresponen al 2022.

Anar a l'inici