Contribucions d'una fàbrica al seu entorn social
La responsabilitat social empresarial (RSE) del sector del ciment s'expressa a través de l'informe publicat al 2018 per la Fundació Laboral del Ciment i el Medi Ambient. Aquest informe estableix que el benefici econòmic que les plantes de producció generen a les comunitats locals on s'ubiquen arriba, només en l'àmbit fiscal, a més de 2 milions d'euros de mitjana anual (II Estudi sobre la RSE en el sector del ciment, elaborat per Forética i Fundació CEMA).
L'estudi ressalta el compromís amb les zones rurals i amb una baixa densitat de població, ja que el 70% de les fàbriques espanyoles es troben situades en localitats amb menys de 12.000 habitants, en les quals creen ocupació estable, amb un 94% de contractes indefinits, i salaris bruts mitjans anuals que dupliquen la retribució mitjana.
I és que un dels objectius principals del sector és realitzar actuacions que facin compatible el progrés econòmic i social amb el respecte al medi ambient i als recursos naturals, garantint la salut dels treballadors i ciutadans, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de generacions presents i futures.
-
Valor afegit brut anual
17,9 milions d’euros
-
Ocupació directa i indirecta
589 llocs de treball
-
Nivell d'estabilitat laboral
94% de contractes indefinits
-
Reducció de les emissions de CO2
equivalents a 15.300 cotxes a l’any
-
Mínima sinistralitat laboral
4 vegades menys que a altres indústries
-
Aprofitament energètic de residus
25% de substitució de combustibles fòssils
-
Aportació fiscal a les AAPP
2 milions d’euros anuals
-
Reducció dels abocadors
76.000 tones anuals de residus aprofitades
-
Inversions mediambientals
3 milions d’euros anuals